Výsledky DNA preukázali vinu muža, ktorý je vo väzbe v Rakúsku

07.02.2013 Bratislava

Bratislava - V dvoch prípadoch čelí 28- ročný Peter z Bratislavy obvineniu za úmyselný prečin krádeže. V jednom z nich aj obvineniu z poškodzovania cudzej veci. V prvom prípade, ktorého sa dopustil ešte v lete 2006, mal neoprávnene vniknúť do autoservisu sídliaceho v druhom bratislavskom okrese. Z vozidiel nachádzajúcich sa v priestoroch autoservisu odcudzil štyri autorádiá a niekoľko ďalších poškodil. Poškodil aj samotné osobné motorové vozidlá a z pokladne odcudzil finančnú hotovosť. Odcudzením
vznikla poškodeným škoda vo výške takmer 900,-€ (vtedy viac ako 26.600,-Sk) a poškodením škoda vo výške takmer 500,-€ (takmer 15.000,-Sk).
Druhého skutku sa mal dopustiť začiatkom roku 2009. Obvinený muž mal vniknúť na pozemok novostavby na Vrakunskej ulici, odkiaľ mal odcudziť rôzne pracovné náradie.Spôsobená škoda v tomto prípade dosiahla takmer 3.000,-€. Obvinenému v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody vo výške dvoch rokov. Muž sa podľa súčasných informácií nachádzať vo väzbe v susednom Rakúsku pre podozrenie zo spáchania majetkovej trestnej činnosti. Napriek času, ktorý uplynul od spáchania skutkov v druhom bratislavskom okrese sa podarilo muža obviniť. Významnú úlohu pri dokazovaní zohrali výsledky analýzy DNA.
 
 

Vyberte región